top of page

Tui na, τί είναι;

Η Tui na ( Τουί-να) ή κινεζικό θεραπευτικό μασάζ, είναι ένας από τους τέσσερις κλάδους της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής. Ωστόσο, παρόλο που οι ρίζες της στην Κινεζική κουλτούρα είναι αρχαίες, στη Δύση εξακολουθεί να είναι σχετικά νέα.

Αρχαιολογικές μελέτες έχουν χρονολογήσει τη χρήση Tui na από το 3000 π.Χ., καθιστώντας τη πρόγονο όλων των μορφών μασάζ και σωματικών χειρισμών που υπάρχουν σήμερα, από το Σιάτσου μέχρι την οστεοπαθητική.

Η Tui na διαφέρει από άλλες μορφές μασάζ, καθώς χρησιμοποιείται τόσο για τη θεραπεία ασθενειών σωματική και ψυχικής φύσης όσο και των μυϊκών σκελετικών παθήσεων.

Η Tui na στην σύγχρονη πραγματικότητα, συνδυάζει τη γνώση των θεωρητικών αρχών της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής και την ικανότητα εκτέλεσης μαλάξεων και χειρισμών στο σώμα με τη γνώση της ανατομίας, φυσιολογία και παθολογία της Δύσης.

Όταν δε, στην ιατρική πρακτική, συνδυάζεται με τον βελονισμό τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο ικανοποιητικά.

Πράγματι, μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε το Βρετανικό Συμβούλιο Βελονισμού, αποκάλυψε ότι η Tui na είναι πλέον η πλέον δημοφιλής μέθοδο θεραπείας σε συνδυασμό με τον βελονισμό στην Βρετανία.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page